top of page

GEVAREN

WIE, WAT, WAAR & HOE? WAT EENVOUDIGE SURVIVAL TIPS:

 • Kom naar de stad, alleen of met een paar vrienden, koop een ambachtelijk Italiaans ijsje en loop langs alle kleine winkeltjes en marktjes.

 • Wanneer je benaderd wordt door onze zeer talige en gewiekste straatverkopers met een breed assortiment aan horloges, zonnebrillen en armbandjes, wees dan op uw hoede: een gesprek aanknopen betekent een ongeplande aankoop of een ongewenste vriend. Als u liever niets koopt op straat ga dan naar een van de markten om daar uw beste afdingtechnieken uit te proberen. Het beste is om te beginnen bij de helft van de originele prijs als openingsbod.

 • Loop naar een van de strand caravans en neem een hapje en een drankje in de super relaxte lokale sfeer.

 • Proef het eten in een van de lokale restaurants; er zijn er veel en allemaal even goed. Sommigen zien er een beetje vervallen uit aan de buitenkant, maar van binnen is het gezellig met lekker huisgemaakt Kaapverdiaans eten. Er wordt op dit eiland natuurlijk veel vis / zeevruchten gegeten, daarnaast zal u ook veel Italiaans restaurants vinden. Sommige populaire restaurants zijn: Baracuda op het strand, in de stad: Relax, Leonardo's, Cafe Creool,  Angela's op het strand naast de pier, Ponta Preta restaurant bij de bekende golfsurfspot Ponta Preta. Er is ook Baronda gelegen aan de meer noordelijke kant van Santa maria en Giramundo het nieuwe ijs cafe gevestigd langs hoofdweg in de stad.

 • Als u meer een avontuurlijke eter bent, loop dan wat verder Santa Maria in. Er zijn veel kleine  BBQ restauntjes, waar u voor 5 € een maaltijd kan krijgen. Er zijn ook veel kleine bars, met enkele gepassioneerde locals.

 • Locale gerechten zijn: cachupa (de beste brandstof voor surfers!), verse garoupa (of andere vissoorten) of een pinche / kippenpoot van de gril. Alles gaat gepaard met rijst en/of patat.

 • Wandel naar de pier en spring eraf, of ga snorkelen in de baai. Als je voor de middag naar de pier gaat wanneer alle vissers terug komen, wordt u overweldigd door de vele gekleurde vissen die zij met zich meebrengen. Als je geluk hebt krijg je zelfs een haai te zien. * Maak je geen zorgen, deze schoonheden wonen ver bij de stranden vandaan!

 • Huur fiets om wat verder de stad in te fietsen en loop bij een van de kleine lokale barretjes naar binnen voor een drankje. Wees niet te verlegen als u zo'n tochtje onderneemt! Of fiets langs de kust richting de oostkant van het eiland,  tot op het punt waar soms walvissen of dolfijnen te zien zijn.

 • De meeste grotere bars bevinden zich langs de 2 hoofd straten van Santa Maria. Het meest populair bij toeristen zijn voornamelijk de bars en restaurants rondom het centrale plein. De meeste bars beginnen vol te lopen rond 22:00 - 23:00 uur. Calema is Calema. Het begint om ongeveer 23:00 uur, zuigt je in zich op en spuugt je dan pas weer uit in de vroege ochtend uren. Een interessante ervaring. Er is ook een grote bar recht aan het plein, Ocean Café. Als u in Santa Maria op zoek bent naar een nachtclub zijn Club One en Pirata de enige opties. Deze zijn alleen in het weekend geopend. Tot slot is er Ahuru. Ahuru is een reggae bar op het dak van een gebouw. Hier vind je reggae muziek en een bonte verzameling Afrikanen en rasta's.

 • Voor een meer Kaapverdiaanse stap avond raden wij u aan uit te gaan in de hoofdstad Espargos of in het havenstadje Palmeira (alleen op zondag avond vanaf ongeveer 22:00 uur). Hier vindt u een aantal Kaapverdiaanse bars en restaurants, die lokale muziek spelen en waar volop gedanst wordt.Neem een lokale pick-up om u naar de Salinas en de lemonsharks te brengen. Zij zullen de eiland tour op uw eigen tempo doen. Sommige chauffeurs nemen u zelfs mee naar hun huis, waar u kennismaakt met hun familie en waar u een heerlijke maaltijd wordt aangeboden. Dat is de Kaapverdiaanse gastvrijheid.

 • Het eiland accepteert visa en euro's. De vergoeding voor het gebruik van deze kaarten is echter 2,5%. Als u contant betaalt (als u in de stad bent), kunt u beter met de lokale munt betalen: de escudo. Hoewel de koers officieel € 1,- = 110ecv is, wordt vaak de koers van € 1 = 100ecv aangehouden. OPMERKING: veel winkels en restaurants accepteren geen credit card!

 • Als u weinig wind en warm weer wilt kom dan tussen juni en november. Als u WIND wilt (met nog steeds een goede temperatuur,  maar een beetje koeler in de avonden) kom dan vanaf december tot eind mei.

 • Het eiland is zeer ongedwongen, dus geen behoefte aan bijzonder nette kleding.

 • Negen jaar geleden kwam ik hier op vakantie en ik ben nooit meer weggegaan. Het voelde voor mij alsof ik eindelijk het paradijs had bereikt. Onlangs ben ik gaan beseffen dat veel mensen die het eiland bezoeken vaak veel van haar schoonheid missen. Daarom wilde ik

bottom of page