top of page

Kitesurfen lessen: Gratis gebruik van Stand Up Sluitingen met alle cursussen

Boot of niet naar boot? Sorry voor de verschrikkelijke google vertaald in het Nederlands

Surf Zone biedt kitesurfng vanaf het strand, evenals een boot. De opties kunnen verwarrend zijn, we hebben een lijst samengesteld van de voordelen van beide.

Kite Beach

De voordelen van het leren op Kite Beach zijn:

Bij Kite Beach loopt u in het water van het strand

1) Als u een eigen vlieger huurt of heeft, dan bent u waarschijnlijk van het strand in plaats van een boot te vliegen

2) Aan het begin kitesurf down wind. Op het kite strand kunt u het water verlaten, op het strand lopen en dan weer naar het water, u moedigt aan om sneller tegen de wind te rollen.

3) De wind komt van de oceaan naar het strand, zodat u altijd terugkomt.

4) In Kite Beach, kunnen we 2 vliegeren gebruiken - met 2 klanten.

Voordelen van het leren van een boot in Santa Maria Bay

Redenen waarom we alleen kunnen leren van een boot in de baai van Santa Maria

1) De wind is verder weg, dus terugkeren naar de grond is veel moeilijker en kan maanden duren.

2) Er is een frequente breach break die het moeilijk maakt in en uit het water te komen.

3) De wind is onregelmatig in de baai (door de ontwikkeling van hotels over de baai), dus je moet meer in de oean gaan om betere wind te krijgen.

De voordelen van het leren van een boot in de baai van Santa Maria.

1) U leert meer snel omdat de instructeur dichterbij komt.

2) Je hebt meer ruimte om op het bord te klimmen.

3) Het water is plat en er is geen kite verkeer.

4) Als we een groep zijn (2 personen), gebruiken we alleen 1 flyer voor 2, tenzij het een geavanceerde les is

6) U mag niet lopen, de boot zal u terugsturen naar de startpunten.

Beginner Kite Cursussen:
2 clients-2 kites-1 instructeur

Wat kunt u verwachten als een beginner kite surfer

Kite Cursus Stappenplan

Step 1: Het besturen van de kite. U begint op het strand met een kleine vlieger. Vervolgens leert u  om te gaan met de grote 4-line kite. Na de strand oefeningen gaat u met de instructeur het water in  en leert u de kite vanuit het water te besturen door middel van ‘body dragging’. Daarnaast leert u ook de kite te herstarten wanneer deze in het water valt. Het doel van de eerste les is het zelfstanding kunnun body draggen en herstarten van de kite en het zelfstandig kunnen voorbereiden van de kite lijnen.

Step 2 Controle over de kite. U leert de lijnen en de kite voor te bereiden. Vervolgens leert u ook het gebruik van de safety leash en de chicken loop. Het doel van de les is dat u de kite zelfstandig kunt herstarten vanuit diep water, dat u in en uit het water kunt lopen met de kite in de lucht en dat u zelfstandig ‘up-wind’ heen en weer kunt bodydraggen.

Step 3 Starten met het board. Nadat u stap twee met success heeft afgerond begint u met het board. Eerst oefent u met in en uit het water lopen met het board in de hand en de kite in de lucht, gevolgd door bodydraggen met het board in de hand. Vervolgens zal de instructuer u uitleggen hoe u het board in de goede positie legt, hoe u uw voeten in de straps doet en hoe u de kite moet bewegen om op het board te komen. Vergeet niet dat kite surfen voor 90% bestaat uit het veilig kunnen besturen van de kite.

Step 4 Op het board. De instructeur zal u uitleggen hoe u met het board in twee richtingen kunt surfen. Belangrijk is om altijd geconcentreerd te blijven: Letten op andere surfers, veilig in en uit de zee lopen, branding (beach break).

Step 5 Op naar volledige zelfstandignheid. Leer zelfstandig te kitesurfen (upwind), om te keren en terug te homen waar u bent gestart zonder de kite te laten vallen. Gefeliciteerd! Want u bent nu een kitesurfer en vanaf nu kunt u materiaal huren.

**Belangrijk om te weten: u kunt pas door naar de volgende stap wanneer u de stap daarvoor volledig heeft afgerond. Hoeveel lessen u per stap nodig heeft is volledig van u afhankelijk en kan per persoon verschillen.

Move-on Courses:

2 clients-2 kites-1 instructor

Move on Kitesurfen Course

Als je wat kitesurfen hebt gedaan dan raden wij onze KITE MOVE ON lessen. U kunt boeken 2,4,6,8 of 10 uur van de lessen.

Als het lang geleden dat je iets hebt gedaan, of slechts gedaan een klein lichaam te slepen in ondiep water, dan raden wij u aan te beginnen met een 2 uur privéles en ga dan verder met groepen is geweest. Wij raden deze, zodat u niet in een groep geplaatst waar je dingen die je al weet herhalen.

Als je al lichaam te slepen in diep water en weet hoe je de kite relauch, board beginnen, of op een bord, dan groepen zijn een goede optie.

Als er geen groep beschikbaar stellen van de lessen worden veranderd in kortere privélessen. Dus de 3 uur durende groep intro les wordt omgezet in een 2 uur privéles en de 2 uur durende groepsles wordt een 1,5 uur privéles.

De lessen vinden plaats in Kite Beach (private and semi-private lessons) of vanuit een boot in de baai van Santa Maria (private lessons).

Private Courses:

2-hours-1 clients-1 kites-1 instructor

Privaat Lessons Kite

Voor degenen die willen om sneller vooruitgang te boeken, bieden wij privélessen. Met privélessen de klant meer flexibiliteit bij het kiezen van de locatie, dat zij de voorkeur geven om te leren op. Kite strand of vanuit een boot in de baai van Santa Maria

Example of Surf Zone Kite Introduction Lesson: you go into the in the water in first lesson

Windsurfen Course

- Net als bij onze kite lessen geven wij les in groepen van maximaal twee personen of privé lessen.

- Gemiddeld, vanwege de kleine groepsgrootte, zult u 3 tot 4 uur les nodig hebben om zelfstandig te kunnen windsurfen.

- Alleen aan het begin van uw lessen zullen wij kort op et strand wat instructies geven waarna u in het water verder gaat met de les. In totaal speelt 90% van de lestijd zich in het water af.

- In de eerste les zult u al leren om zelfstandig een stukje te surfen, om te draaien en terug te komen (u zit niet vast aan een andere plank of een boei). De instructeur is de hele les bij u in het water, maar ons doel is u zoveel mogelijk zelfstandig te laten oefenen met aanwijzingen van de instructeur.

- Iedere leerling zal zijn eigen windsurf set krijgen. Mocht het noodzakelijk zijn om het materiaal te delen, omdat de omstandigheden niet optimaal zijn, dan zullen wij extra lestijd toevoegen.

- De instructeur leert u alle basistechnieken van het windsurfen en zal deze ook toelichten (waarom u bijvoorbeeld uw zeil in een bepaalde richting moet bewegen of uw waarom u uw voeten moet verplaatsen).

- We hebben lesmateriaal wat specifiek geschikt is voor beginners waardoor het makkelijker is voor u de beginselen van het windsurfen te leren. We hebben ook meer gevorderd materiaal voor degenen die gevorderden lessen willen volgen (trapeze, voetbanden, waterstart enz.).

- De baai voor onze school in Santa Maria is perfect om te leren windsurfen: er zijn geen rotsen of riffen en het water is kalm. 

- Als u materiaal huurt zorgen wij ervoor dat er diverse maten zeilen en boards voor u beschikbaar zijn gedurende uw huurperiode.

Instructeurs

Onze instructeurs zijn misschien niet de ALLERBESTE surfers van de wereld of zelfs van Cabo Verde, maar het zijn UITSTEKENDE LERAREN. Ze hebben geleerd hoe je mensen van alle verschillende niveaus en leeftijden de beste instructies kunt geven. Ze zijn geduldig en begripvol, maar zeker ook in voor een lolletje. Onze doel is altijd geweest om de beste leraren in het team te hebben die er niet alleen voor zorgen dat u de sport leert, maar die er ook voor zorgen dat u een geweldige tijd heeft en geniet van uw lessen, ongeacht wat het niveau van de cliënt is.

Please go to the Prices page for Kite, Wind and Surf prices

bottom of page